Balder Hedehusene Gruppe

Kontakt

Adresse: 

Baldersbuen 16 C
2640 Hedehusene

Udsigt
Kanoinstruktion

Balder Hedehusene Gruppe

Organisation
Balder Hedehusene Gruppe er en spejdergruppe i Det Danske Spejderkorps. Spejderne med de mørkeblå uniformer. 
Vi har ca. 65 medlemmer under 24 år fordelt i alle aldersgrupper, samt ca. 15 ledere. 
Vi er en del af Vestskov Division der er de grupper, som ligger i Rødovre, Brøndby, Glostrup, Albertslund og Høje Taastrup kommuner. Disse gruppe samarbejder om lederuddannelse, erfaringsudveksling og fælles ture og arrangementer.

http://www.vestskov.dk/

Aktiviteter
I gruppen lægger vi vægt på, at aktiviteterne skal have et stærkt indhold af friluftsliv, kammeratskab, samarbejde og ikke mindst, skal det være sjovt.

På møderne i vores spejderhytte øver vi de færdigheder, man har brug for som spejder for at kunne klare sig på ture og lejre. Snitte med kniv, hugge med økse, tænde bål, rejse telt, finde vej med kort og kompas mm.
På turene sover vi i telt, laver mad over bål og laver spændende aktiviteter i skov og ved strand.

I takt med at spejderne bliver ældre og får større erfaring med spejderarbejdet vil de desuden få mulighed for selv at planlægge og gennemføre aktiviteter på møder og ture.

Traditioner
I løbet af et år er der ture og aktiviteter der går igen i gruppens program. Af disse kan nævnes.

Baldersløbet, der er en blanding af spejderløb, rollespil og adventurerace.

Bedagsturen, hvor hele gruppen tager afsted sammen. Vi sover i telt og øver os i lejrlivet.

Sommerlejren, der afholdes i skolens sommerferie og som giver spejderne mulighed for, at prøve alle de færdigeheder, de har erhvervet sig i årets løb.

Hvert år i foråret sælger vi lodsedler og op til jul sælger vi juletræer i Hedehusene. Dette er begge gamle traditioner, som også i dag giver god mening, fordi det giver gruppens spejdere, forældre og ledere noget at samles om, og især fordi spejderne derved kommer til at tage et medansvar for at sikre de økonomiske rammer, der er nødvendige for at de fortsat kan få sjove og udfordrende oplevelser sammen med deres spejderkammerater. 

Internationalt
Internationalt er Det Danske Spejderkorps (DDS) medlem af spejderbevægelsens to verdensorganisationer "The World Association of Girl Guides and Girl Scouts" forkortet WAGGGS og "The World Organization of the Scout Movement" forkortet WOSM.
Balder Hedehusene Gruppe har også direkte et stærkt internationalt engagement. Vi har siden 1999 arbejdet sammen med spejdere fra den Engelske by Corby, hvor vi har været værter for dem og hvor vi et par gange har været på lejr i England.

Historie
Balder Hedehusene Gruppe blev stiftet ved en stiftende generalforsamling på Hedehusene Hotel den 13. september 1945.
Gruppen har siden sin start haft sin adresse i området bag Baldersbrønde og Kallerup grusgrave og vi har fortsat vores store hytte og grund kaldet Baldersborgen på Baldersbuen 16C, 2640 Hedehusene.
I starten var gruppen en ren drengespejdergruppe, men fra 1990'erne kunne piger også melde sig som medlemmer.

Facebook
Find os på Facebook på:  https://www.facebook.com/#!/groups/105359124118/

Youtube
Find os på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL124HQHVvbp4GKpwMtkSfA

Opdateret den 23. juli 2018 af Jens Kristiansen